Kommer min SWIP att vara kompatibel till alla uppdateringar ?

Javisst! Din SWIP kommer att vara kompatibel med alla uppdateringar. Så du behöver bara köpa den en gång, och du kommer att ha en ny system gratis vid varje App uppdatering!

Fungerar systemet med alla bassänglängder?

Ja. Idag kan du välja i Appen 3 bassänglängder: 50, 25 och 10m pool, men vi har testat ner till 8m pool. Så har du en pool hemma, är det bara att simma och njuta!

Kan jag simma privat?

Ja. Du kan välja i din profil att vara privat och då kommer du vara den enda som kan se dina simning. Vänner kan skicka en förfrågan till dig och om du accepterar den, kommer de också att kunna följa dig.

Måste jag ha en Iphone?

I augusti 2016 kommer tjänsten släppas för iOS, för Iphone och Ipad. Appen för Android är under utveckling och planeras slutet på 2017.


Måste jag ha telefonen med mig vid poolen?

Ja. Telefonen eller surfplatta måste vara i närheten av bassängkantens kortsida till exempel i en väska. Vi planerar att i framtiden se till att badhusen är utrustade med vårt system så att det enda du behöver ha med dig är din SWIP.

Fungerar Appen på alla Iphone eller Ipad?

Swimlap fungerar med iPhone 4S och alla senare versioner samt tredje generationens iPad och senare.

Vad händer om jag glömmer stänga av min SWIP?

SWIPens batteri är designat för att hålla mer än 1000 timmar som motsvarar mer än 2 år om du simmar regelbundet 5 timmar i veckan året runt!

Om du glömmer stänga av din SWIP, en notis kommer i telefonen som påminner dig att du har glömt att stänga av den. Ifall trots det, din SWIP batteri tar slut, skicka den till oss så att vi kan ta hand om avfallet och då kan du beställa en ny SWIP med 30% rabatt!


Hur ser jag mina simmade längder?

Din statistik finns direkt i mobilen så att du och dina vänner eller tränare (om du så önskar) kan följa dig i realtid. De har också möjlighet att skicka meddelande till dig under simning, då kommer de att komma upp på din skärm. Det betyder att du måste titta på din telefon eller surfplatta för att kunna se dina simmade längder, kanske när du stannar för att dricka vatten?

Varför tappar den några varv?

Olika faktorer kan spela roll i det här läget. Vid simning kontrollera


  • att telefonen är inte för långt bort från bassängen, vi rekommenderar att du har telefonen max 4-5 meter från din start och återvändningspunkt.

  • att du har frisikt mellan dig och telefonen (Undvik att ha den bakom betong, metall eller något liknande).

  • att du inte aktivt låser skärmen.


Mäter systemet mina armtag?

Systemet visar idag inte dina armtag. Den funktionen har testats och kommer att bli tillgänglig i senare uppdateringar.