Kommer min SWIP att vara kompatibel till alla uppdateringar eller kommer jag att behöva köpa en ny?

Din SWIP kommer att vara kompatibel med alla uppdateringar. Så du behöver bara köpa den en gång, tills du har simmat 1000 timmar då batteriet tar slut.

Fungerar systemet med alla bassänglängder?

Ja. Idag kan du välja i Appen 3 bassänglängder: 50, 25 och 10m pool, men vi har testat ner till 8m pool. Så väljer du 10 m och simmar i 8 m pool kommer den att räkna korrekt antal längder men kommer att visa 100 m istället för 80 m efter 10 längder.

Kan jag simma privat?

Ja. Du kan välja i din profil att vara privat och då kommer du vara den enda som kan se dina simning. Vänner kan skicka en förfrågan till dig och om du accepterar den, kommer de också att kunna följa dig.

Måste jag ha en Iphone?

I augusti 2016 kommer tjänsten släppas för iOS, för Iphone och Ipad. Appen för Android är under utveckling och planeras början på 2017.


Måste jag sätta på och av min SWIP?

Ja. Just innan du börjar simma måste du starta appen i telefonen, och din SWIP. Sedan just efter passet ska du kunna stänga av den.

Måste jag ha telefonen med mig vid poolen?

Ja. Telefonen eller surfplatta måste vara inom 4-5 m från bassängkantens kortsida för att systemet ska fungera. Vi planerar att i framtiden se till att badhusen är utrustade med vårt system så att det enda du behöver ha med dig är din SWIP. I dagsläget har applikationen inte stöd för att räkna dina varv vid låst skärm, därför ska du endast "Starta" och sedan lämna telefonen i närheten av bassängen, kan vara i din väska.

Fungerar Appen på alla Iphone eller Ipad?

Swimlap fungerar med iPhone 4S och alla senare versioner samt tredje generationens iPad och senare.

Vad händer om jag glömmer stänga av min SWIP?

SWIPens batteri är designat för att hålla mer än 1000 timmar som motsvarar mer än 2 år om du simmar regelbundet 5 timmar i veckan året runt. Om du glömmer stänga av din SWIP är det risk att den inte håller länge. Batteri går inte att byta. En notis kommer i telefonen som påminner dig att du har glömt att stänga av din SWIP


Hur ser jag mina simmade längder? Måste jag titta på telefonen?

Ja. Du måste titta på din telefon eller surfplatta för att kunna se dina simmade längder. De kommer att visas samtidigt som du simmar. Dina vänner kommer att kunna se samma sak vid samma tid. De har också möjlighet att skicka meddelande till dig under simning, då kommer de att komma upp på din skärm.

Varför tappar den några varv?

Olika faktorer kan spela roll i det här läget. Vid simning kontrollera


  • att telefonen är inte för långt bort från bassängen, vi rekommenderar att du har telefonen max 3-4 meter från din start och återvändningspunkt.

  • att du har frisikt mellan dig och telefonen (Undvik att ha den bakom betong, metall eller något liknande).

  • att du inte aktivt låser skärmen.


Mäter systemet mina armtag?

Systemet mäter inte dina armtag i dagsläget. Den funktionen kommer att släppas längre fram (preliminärt Q1 2017).