Tredagarskonferens i Indiska djungeln med långa konferens pass varvas med skön simning med en fantastisk utsikt. En underbar plats för träning, motion eller bara återhämtning. Jag och en kollega klev varje morgon ur sängen lite tidigare än de andra konferensdeltagarna för att simma. Simningen var en ren njutning. Utsikten var hänförande där vattnet i poolen övergick i dimma där man kunde skönja bergstopparna i horisonten. Vilken återhämtning.

Poolen hade ett udda mått c:a 17-18 meter. Jag hade svårt att bestämma vilken längd jag skulle välja i Swimlap appen. Första dagen valde jag kort 10 meters pool. Det visade sig fungera klockrent och räknade precis rätt antal längder. Dock var lite omotiverande att se totallängden på passet blev kortare än verkligt. Nästa dag ställde jag in poolen på 25 meter. Visade sig fungera precis lika bra och så mycket bättre för självförtroendet när metrarna rullade på i ganska snabb takt. (Just för stunden ville jag glömma av att jag egentligen simmade kortare). Vi hade bestämt oss för att vi skulle simma 1250 meter vilket borde vara c:a en kilometer i verkligheten. Utsikten lockade till pauser vid kanten men med siktet inställt målet och Swimlap som räknare höll vi oss till planen.

Det var inte så många av de andra konferensdeltagarna som kunde simma. De tyckte det var fascinerande att se att vi simmade fram och tillbaka, fram och tillbaka hur många gånger som helst. Morgonen efter fick vi sällskap i poolen en av de andra deltagarna som gärna ville lära sig simma.

-”Jag kan simma högst 20 meter och är helt slut efter det”

Vi gjorde några enklare övningar i poolen som att våga flytta, våga glida och känna att man kan få till en lugn och känna sig bekväm i vattnet. Efter bara några korta övningar utökade han sin simsträcka med 100%. Han lovade mig att han skulle fortsätta simma. Göra det mer regelbundet eftersom han insåg att om han bara gör en liten ansträngning lite oftare så kommer allting blir så mycket lättare.

Väl hemma i Sverige njuter jag av minnen från den underbara utsikten de underbara morgnarna när jag simmade.